Materialen

Net even anders dan anders
De Groenondernemers

Bijzondere materiaalkeuzes

Bent u op zoek naar een unieke tuin met bijzondere materiaalkeuzes? Een tuin die net even anders dan anders is? Dan bent u bij ons aan het goede adres! We vertellen u graag meer over de materialen waar wij regelmatig mee werken. Want net dat kan het verschil maken tussen ‘gewoon een mooie tuin’ of ‘droomtuin’. Waar mogelijk werken wij zoveel mogelijk natuurvriendelijke en duurzame materialen.

Duurzaam

Steenschotten

Geef uw tuin een robuuste en industriële uitstraling met steenschotten! De steenschotten die wij gebruiken zijn gemaakt van duurzaam Azobé hardhout met daaromheen metalen profielen. Door het gebruik van Azobé hardhout hebben de steenschotten die wij gebruiken een lange levensduur.

lees meer
Voor elke tuin

Cortenstaal

Bij De Groenondernemers zijn we fan van cortenstaal! De roestbruine kleur combineert prachtig met het omringende groen in de tuin. In de tuin kan het bijvoorbeeld gebruikt worden als bolderrand, verlichting, plantenbakken of houtopslag. Met name als bolderrand wordt het door ons regelmatig toegepast omdat het een subtiel detail vormt die een tuin net iets extra’s kan geven.

lees meer
Tuinonderhoud

Mulch

Wij hebben een methode ontwikkeld om onkruidgroei en daarmee onderhoud in uw tuin te beperken! Door het aanbrengen van een mulch laag van gecomposteerd houtvezel van 8-10 cm dik in de plantvakken wordt onkruidgroei tot een minimum beperkt. De beplanting wordt in deze mulchlaag geplaatst waar ze goed in kunnen groeien. Eventueel kan onder de mulchlaag een beregeningssysteem aangelegd worden met druppelslangen. Deze druppelslangen hebben een special coating waardoor de wortels van de planten niet in de gaten van de slangen gaan groeien.

Andere voordelen van een mulchlaag zijn:

– de bodem wordt beschermd voor uitdroging waardoor deze water beter vast houdt

– de structuur van de bodem wordt verbeterd

– het bodemleven wordt gestimuleerd

Bijzondere

Projecten

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Bekijk onze projecten!

De Groenondernemers

Tuinaanleg door De Groenondernemers

Is uw tuin toe aan een opknapbeurt?
De Groenondernemers helpt u graag!

Naar contact